December 2008, 18.12.2008
Pismo uporabnika:
»Če ne bi bila članica Prve zdravstvene asistence, bi bilo po meni,« nam je povedala gospa Marija Lobe
Avtor: Dr. revija
Gospo Marijo smo poklicali po telefonu. Poznamo jo, ker je naša zadovoljna uporabnica, in vemo, kaj je prestala pred letom dni. Opisala nam je svojo izkušnjo s Prvo zdravstveno asistenco.
Marija je njena članica že kar nekaj časa. Pravi, da je sicer že starejša, vendar aktivna in zgovorna gospa, ki nikoli ni bila resno bolna − do pred letom dni. Ko si zdrav, nikoli ne pomisliš, da se lahko tudi tebi zgodi kaj hudega. Nikoli ne pomisliš, da boš morda zbolel in boš nujno potreboval hitro zdravniško pomoč. In je začela pripovedovati. Bila je na morju, v Umagu, ko je začutila hude bolečine v spodnjem delu trebuha, kot da bi imela vanj zapičeno 15-centimetrsko rezilo. Najprej je pomislila, da ji nagaja operiran kolk, vendar so bile bolečine in drugi znaki, ki so jih spremljali, drugačni. Sedla je v avto in se odpeljala v Ljubljano. Doma je takoj poklicala Prvo zdravstveno asistenco, zdravnika, ki svetuje po telefonu. Ta jo je na podlagi njenega opisa bolečin in težav takoj poslal na preiskavo črevesja, ki jo je prav tako opravila prek zdravstvene asistence. Bila je takoj na vrsti. Zdravnik specialist ji je vzel tkivo, jo pregledal in ji povedal, da ima raka. Svetoval ji je, naj gre takoj po napotnico in na operacijo. Oba sta se namreč zavedala, da je pri takšni diagnozi pomemben vsak dan. Operacija je potekala gladko. Gospa Marija se še danes do minute natančno spominja, s kakšno bliskovito hitrostjo je vse potekalo. »Če ne bi vsi tako hitro ukrepali, se verjetno ne bi tako lepo končalo,« pravi.


Veseli smo, da imamo zadovoljne uporabnike, in trudili se bomo, da jih bomo imeli še več. Spoštovane bralke, spoštovani bralci, pišite nam o vaših izkušnjah z nami. Veseli bomo prav vseh pisem − tako tistih z grajami kot s pohvalami.

Naš naslov je dr-revija@pza.si