Januar 2009, 29.1.2009
Pismo uporabnika:
Pismo gospe Marije Lobe me je spodbudilo, da še jaz opišem svoj primer
Avtor: Dr. revija
Moja žena je Prekmurka, doma s kmetov, kar pomeni, da je zelo varčna. Zato me je kar naprej kritizirala, zakaj vsak mesec plačujem članarino za Prvo zdravstveno asistenco (PZA) s trajnikom pri NLB, češ da je to brez potrebe, ker sem zdrav, in tako le denar mečem stran.
Razložil sem ji, da je to podobno kot s kasko zavarovanjem za avto. Pa še vesel si, da ne pride do nesreče, ko bi uporabil to zavarovanje. Po posvetovanju s svojo splošno zdravnico dr. Branko Čelan – Lucu iz Zdravstvenega doma Ljubljana – Center sem nadaljeval s plačevanjem z željo, da storitve PZA nikoli ne bom potreboval.

Seveda pa nesreča nikoli ne počiva! Ko sem v kopalnici padel na tla, je žena poklicala reševalno vozilo PZA PACIENT, ki je prišlo takoj in me odpeljalo na urgenco, kjer sem – zaradi pljučnice, kot so ugotovili pozneje – padel za 18 ur v komo. Zbudil sem se 18 ur pozneje na intenzivnem oddelku UKC, intubiran s pomočjo dihalnega aparata, dokončno pa so me pozdravili na Golniku. Tisto, kar je bistveno in enako kot pri gospe Mariji Lobe, je dejstvo, da sem bil takoj na vrsti. To in pa, da sem vse življenje nekadilec, mi je pomagalo, da sem danes spet živ in zdrav.

Hvala lepa PZA in PACIENTU.

Milan Šuštar, univ. dipl. iur.
Glavarjeva 45, 1113 Ljubljana
Veseli smo, da imamo zadovoljne uporabnike, in trudili se bomo, da jih bomo imeli še več. Spoštovane bralke, spoštovani bralci, pišite nam o vaših izkušnjah z nami. Veseli bomo prav vseh pisem − tako tistih z grajami kot s pohvalami.

Naš naslov je dr-revija@pza.si