Julij, Avgust 2009, 26.6.2009
Pismo uporabnika:
Spoštovani pri Prvi zdravstveni asistenci!
Avtor: Dr. revija
Sem 84-letni Ljubljančan, Edvard Medved. Najprej želim pohvaliti vašo cenjeno asistenco. Imam razne zdravstvene težave (popuščanje srca in drugo) in z vami je moje življenje precej lažje.
Ko sem po pošti prejel vašo revijo dr., sem prebral zanimiv članek vašega uporabnika. Ker sem član vaše asistence in tudi sam izjemno zadovoljen s storitvami, sem se odločil, da vam napišem pismo za vašo revijo, saj sem bil izredno presenečen nad vašo sposobnostjo ponuditi bolnemu takojšno pomoč.

Petindvajsetega junija 2008, na državni praznik, sem nenadoma hudo zbolel. Začel sem težko dihati, iz prsnega koša so prihajali različni zvoki. Počutil sem se kot razglašena skupina, toliko različnih piskov je prihajalo iz mene. Hudo sem hropel in izkašljeval krvav izpljunek, telesna temperatura se mi je zvišala na 38, 4 stopinje Celzija. Še nikoli v življenju nisem imel krvavega izpljunka! Tedaj sem presodil, da moram takoj poklicati nujno medicinsko pomoč na dom. Spomnil sem se na vas, na PZA, katere član sem bil takrat že leto dni.
Po klicu na pomoč so vaši zdravniki prišli v eni uri. Zdravnica me je natančno pregledala in rekla, da je v mojem prsnem košu popolna zmešnjava in da me bodo takoj odpeljali v bolnišnico na Golnik. Kar v pižami, copatah in jutranji halji so me posadili na nosila, me odnesli v reševalni avto in odpeljali na Golnik. In to brez plačila. Tam so me temeljito preiskali in ugotovili hudo infekcijo (bronhitis) in zamašenost dihalnih poti z delno pljučnico. Odpustili so me približno čez teden dni.

Zakaj to pišem? Ker sem bil tako zelo in tako prijetno presenečen nad vašo aktivnostjo. Nikoli še nisem doživel tako hitre, prijazne in učinkovite zdravniške pomoči. Nočem biti kritik, toda v življenju sem doživel veliko negativnih izkušenj zdravljenja. Zato mi dovolite, da izrečem pohvalo vam in tudi bolnišnici na Golniku. O vsem tem sem natančno pripovedoval vsem svojim znancem.

Pa lep pozdrav,

Edvard Medved iz Ljubljane
Veseli smo, da imamo zadovoljne uporabnike, in trudili se bomo, da jih bomo imeli še več. Spoštovane bralke, spoštovani bralci, pišite nam o svojih izkušnjah z nami. Veseli smo vsakega pisma.

Naš naslov je dr-revija@pza.si