Novost

Privlačni paketi zdravstvenih storitev

Z željo, da vam približamo zdravstvene storitve, smo za vas pripravili privlačne pakete zdravstvenih storitev. Vsak izmed paketov je sestavljen iz določenih zdravstvenih storitev.
Da bodo paketi tudi cenovno bolj dostopni, smo poleg dveh paketov Plus+, za vas pripravili tudi dva Osnovna paketa, kjer prav tako lahko dostopate do vseh naših storitev, le v manjšem številu.

Osnovnim paketom (razen paketu Zdravniška linija 24 ur) lahko dodate tudi tri dodatne pakete, Zobje, MR in CT preiskava ter Fizioterapija, kjer dobite dostop do dodatnih storitev in diagnostike.

Ker posodabljamo ponudbo in vsebine paketov, mogoče nekatere povezave na spletni strani Doktor 24 Asistence še ne delujejo kot je treba. Za več informacij pišite na asistenca@doktor24.si , kličite na 12803073 ali centralo 0820 08240.

Ginekologija

V okviru specialističnih ambulant Doktor 24 asistence deluje ginekološka ambulanta, ki jo vodi specialist ginekolog.

V ginekološki ambulanti nudimo:

  • klinični ginekološki pregled,
  • kolposkopijo,
  • citološki bris,
  • ginekološki ultrazvočni pregled,
  • spremljanje in vodenje nosečnosti,
  • svetovanje...

Rak materničnega vratu sodi med tista rakava obolenja, katerih načrtno odkrivanje in zdravljenje predrakavih sprememb občutno zmanjša število novih obolenj. Osnovna preiskava za uspešno odkrivanje predrakavih sprememb je enostaven, neboleč odvzem brisa celic materničnega vratu pri ginekološkem pregledu. Mikroskopski pregled celic materničnega vratu imenujemo test po Papanicolaou (PAP), ki ima več stopenj (I.-V.)
V Sloveniji vsako leto za rakom materničnega vratu zboli približno 240 žensk.

Opozarjamo tudi na ginekološka vnetja kot na pomemben vzrok neplodnosti.

Menopavza je obdobje po zadnji menstruaciji, ki se pri ženskah običajno prične okoli 47. leta starosti. Začne se zaradi usihanja delovanja jajčnikov in se kaže s tipičnimi vročinskimi valovi, znojenjem in psihičnimi spremembami.
Ženski hormoni imajo pomembno vlogo pri zaščiti ožilja in gradnji kosti, zato se v obdobju menopavze lahko pojavi osteoporoza (zmanjšana kostna gostota) kar lahko povzroča zlome kosti. Omenjene težave je možno omiliti in zdraviti z nadomestnimi hormoni.

Svetujemo, da vsaka ženska mesečna perila vpisuje v menstrualni koledarček. Dvakrat mesečno se lahko pojavijo bolečine in sicer pred in med menstruacijo in v času ovulacije (tj. 14 dni po menstruaciji). V obeh primerih se sproščajo posebne snovi, ki povzročajo krče in tipične zbadajoče bolečine.

Pred nezaželeno nosečnostjo se je treba ustrezno zaščititi s:
  • kontracepcijskimi tabletami,
  • z različnimi maternični vložki,
  • s kondomi (služijo obenem tudi kot zaščita pred spolno nalezljivimi boleznimi),
  • sterilizacijo.

Sterilizacija
je operacija , ki jo v Sloveniji opravljamo po 35. letu starosti, pri ženskah, ki so se odločile, da ne bodo imele več otrok. Opravimo jo na laparoskopski način, kar pomeni, da pri popku naredimo 1 cm velik rez in s posebnim instrumentom prekinemo jajcevode.

Najprimernejši čas za ginekološki pregled je po končanem mesečnem perilu.

Za več informacij in naročanje na pregled pokličite številko 0820 08240.

Pregled je za uporabnike Doktor 24 asistence BREZPLAČEN!

Te storitve opravljajo naslednji izvajalci:
Več o "Ginekologija"