Gastroskopija Endoskopska preiskava (pregled z gastroskopom, posebno optično pripravo) zgornjega prebavnega sistema omogoča natančen pregled: - celotnega požiralnika, - želodca, - začetnega dela dvanajstnika. Za diagnostično gastroskopijo se odločamo v primeru: bolečin v zgornjem delu prebavil, bolečin, povezanimi s simptomi organske bolezni zgornjih prebavil, disfagije (motnje pri (več)
Gastroenterologija V okviru specialističnih ambulanta Doktor 24 asistence deluje tudi gastroenetrološka ambulanta s pripadajočo endoskopsko diagnostiko. S to ambulanto pokrivamo troje oblik preiskav prebavil: gastroskopijo, koloskopijo in rektoskopijo. Sodobna tehnologija zagotavlja, da dobimo jasno sliko tudi o najbolj kompleksnih težavah, kar seveda znatno olajša diagnosticiranje (več)
Endoskopski pregled prebavil je preiskava, s katero zdravnik pregleda notranjost prebavnega trakta. Opravi ga s posebnim instrumentom – endoskopom.
(več)
Okužba z bakterijo Helicobacter pylori je ena najpogostejših okužb in je razširjena po vsem svetu. Zaradi izboljšanja higienskih razmer in odkritja uspešnega zdravljenja okužbe se je njena razširjenost v zadnjem desetletju zmanjšala.
(več)
Gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB) nastane zaradi vračanja želodčne vsebine v požiralnik. Kisla želodčna vsebina draži sluznico požiralnika in lahko povzroči vnetje. Redko nastanejo celo razjede na sluznici požiralnika.
(več)
Vaše vprašanje:
Prosim za pomoč, ker ne vem, kaj naj naredim. Lani so mi pri ultrazvočni preiskavi trebuha ugotovili številne drobne žolčne kamne (pesek?).
(več)
<< 1 >>