Merjenje kostne gostote Za več informacij in naročanje na pregled pokličite številko 0820 08240. Pregled je za uporabnike Doktor 24 asistence BREZPLAČEN! (več)
Endokrinologija O preiskavi Dvoenergetska rentgenska absorpciometrija (DXA) je referenčna metoda za merjenje mineralne gostote kosti. Naprava (aparat Hologic) usmeri ozek snop rentgenskih žarkov dveh energij skozi preiskovani del telesa in obenem posname preiskovano območje. Iz oslabitve vsake energije posebej izračuna količino kostnine. Metoda je natančna in zanesljiva, količina in intenziteta (več)
Druženje za zdravje Zdravniki v Šmarjeških Toplicah Prva zdravstvena asistenca v sodelovanju Termami Šmarješke Toplice pripravlja 19. junija 2010 v Termah Šmarješke Toplice prireditev, s katero želi udeležencem ponuditi zdrav način preživljanja prostega časa, s poudarkom na gibanju in rekreaciji, primerni za vse starostne skupine. Sproščeno druženj (več)
Prva zdravstvena asistenca je 19. junija 2010 organizirala že tretje Druženje za zdravje, tokrat v sodelovanju s Termami Šmarješke Toplice.
(več)
Osteoporoza je sistemska bolezen kosti z značilno spremenjeno kakovostjo kostnine in zmanjšano kostno maso, zaradi česar je zvečana pojavnost zlomov že pri minimalnih obremenitvah.
(več)
Bolezen zmanjšane kostne gostote in posledično povečane poroznosti kosti je postala z daljšo življenjsko dobo pogostejša. Vemo, da pri osteoporozi ne gre le za zmanjšano kostno maso.
(več)
Doc. dr. Tomaž Kocjan, dr. med., je zaposlen na Kliničnem oddelku za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni v Kliničnem centru Ljubljana. Ukvarja se s hormonskimi motnjami.
(več)
V sodobnem svetu je prav arterijska hipertenzija (zvišan krvni pritisk) najpogostejše srčno-žilno obolenje in se pojavlja pri 15 do 30 odstotkih (ponekod tudi več) odraslih.
(več)
Vaše vprašanje:
Spoštovani! Stara sem 62 let. Že nekaj let imam težave s ščitnico, zaradi česar jemljem tablete Euthyrox.
(več)
Veliko ljudi ima težave z gibali. Skoraj ni človeka, ki ne bi občutil bolečine v mišicah, sklepih ali hrbtenici. O tem, kako si pomagati pri bolečinah in poškodbah gibal ter kdaj moramo obiskati ortopeda, smo povprašali magistra Roberta Cirmana, dr. med., spec. ortopeda.
(več)
<< 1 2 3 >>