Kardiologija V okviru specialističnih ambulant Doktor 24 asistence deluje kardiološka ambulanta, ki jo vodi specialist internist kardiolog. Specialistični kardiološki pregledi Poglobljena anamneza, razširjen klinični kardiološki pregled, ocena telesne hranjenosti, ocena dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja, mnenje glede sposobnosti za operacije ter pi (več)
Obremenitveno testiranje Obremenitveni test je neinvazivna preiskovalna metoda izbora za odkrivanje ishemije srčne mišice. Med stopnjevanjem obremenitve na posebnem kolesu nenehno opazujemo EKG, krvni tlak, srčno frekvenco ter blažimo morebitne preiskovančeve objektivne in subjektivne težave. Test se uporablja pri sumu na koronarno bolezen, za oceno stanja in funkcijskih sposobnosti po srčn (več)
Pomanjkanje telesne aktivnosti je neodvisni dejavnik tveganja za kronične bolezni. Telesna neaktivnost je vzrok za 1,9 milijonov smrti letno po svetu.
(več)
Drage bralke, dragi bralci. V zadnjem času smo prejeli kar nekaj vprašanj, ki se nanašajo na storitve Prve zdravstvene asistence, zato bo uredništvo tokrat odgovorilo na dve vprašanji hkrati.
(več)
Vaše vprašanje:
Spoštovani! Stara sem 62 let. Že nekaj let imam težave s ščitnico, zaradi česar jemljem tablete Euthyrox.
(več)
»Redna telesna aktivnost je koristna za naše zdravje.« To je trditev, ki ima gotovo svojo težo. Po drugi strani pa so športne poškodbe ene najpogostejših poškodb v razvitem svetu, dve tretjini športnikov pa ima v povprečju najmanj eno zdravstveno težavo.
(več)
Izraz erektilna disfunkcija v širšem pomenu označuje težave z erekcijo, neodvisno od vzroka. Vzroki so različni in od njih je odvisno, ali bomo motnjo lahko uspešno zdravili ali ne.
(več)
Sodobni način življenja je povzročil, da je med nami čedalje več ljudi, ki živijo prehitro in površno, ob tem pa pozabijo na svoje zdravje.
(več)
AIDS (angl. Acquired imunne deficiency syndrome) oz. sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti je hudo obolenje, ki ga povzroči HIV (angl. Human immunodeficiency virus) oz. virus človeške imunske pomanjkljivosti, ki napade imunski sistem telesa.
(več)
Začetka vsakega novega delovnega dne v Afriki se spominjam po sončnih žarkih, ki so plesali po sobi, pred hišo pa sta se razlegala otroški smeh in glasba.
(več)
<< 1 2 >>