Računalniška tomografija (CT/CTA) Računalniška tomografija CT - je rentgenska preiskovalna metoda, s katero lahko opredelimo vzrok, mesto in razširjenost bolezni natančneje od klasičnega rentgenskega slikanja, saj zaradi boljšega kontrasta razlikuje med različnimi tkivi, kot so kosti, mišice in maščoba. Namesto opazovanja zunanjih obrisov kosti in organov (več)
Paket vključuje naslednje storitve: Magnetna resonanca (MR/MRA) Računalniška tomografija (CT/CTA) Z izbiro paketa MR in CT diagnostika boste z ustrezno napotitvijo potrebne preiskave z magnetno resonanco in računalniško tomografijo opravili brez čakanja in na najsodobnejših napravah. Cena paketa je 6,00€. Cena velja za eno osebo. (več)
Paketi zdravstvenih storitev Z željo, da vam približamo zdravstvene storitve, smo za vas pripravili privlačne pakete zdravstvenih storitev. Vsak izmed paketov je sestavljen iz določenih zdravstvenih storitev. Da bodo paketi tudi cenovno bolj dostopni, smo poleg dveh paketov Plus+, za vas pripravili tudi dva Osnovna paketa, kjer prav tako lahko dostopate do vseh naših storitev, le v manj&sca (več)
Otorinolaringologija V okviru specialističnih ambulant Doktor 24 asistence deluje tudi otorinolaringološka ambulanta, ki jo vodi specialist otorinolaringolog. Otorinolaringologija je medicinska veda, ki se ukvarja z boleznimi ušesa, nosu in grla. V ORL ambulanti vam strokovno svetujemo in pomagamo pri naslednjih boleznih: bolečine v ušesih, šumenje – pi (več)
Nevrologija V okviru specialističnih ambulant Doktor 24 asistence deluje tudi nevrološka ambulanta, ki jo vodi specialist nevrolog. Nevrološki pregled je klinična diagnostična metoda, s katero zanesljivo odkrivamo nevrološka obolenja in jih tudi učinkovito zdravimo. Najpogostejša nevrološka obolenja so: možganska kap, multipla skleroza Parkinsono (več)
Jetra so največja žleza v telesu in pri odraslem človeku tehtajo 1.500 gramov. Ležijo v desnem zgornjem kvadrantu trebušne votline, tik pod prepono.
(več)
Trebušna slinavka je žleza podolgovate oblike, leži pa za želodcem. Sestavljena je iz glave, telesa in repa. Žlezo glede na funkcijo delimo na endokrini in eksokrini del.
(več)
Od 25 do 50 odstotkov starostnikov ima zaradi slabega sluha zmanjšano kakovost življenja. Kot v starosti popuščajo drugi organi, pri starostni naglušnosti popuščajo ušesa (Presbyacusis).
(več)
Izr. prof. dr. Marjan Zaletel je od leta 2008 vodja bolnišničnega oddelka na Kliničnem oddelku vaskularne nevrologije in intenzivne nevrološke terapije UKC Ljubljana.
(več)
Pljučna embolija (PE) je zapora pljučne arterije, ki jo najpogosteje povzročijo strdki. Ti po krvi pripotujejo iz globokih ven spodnjih okončin in male medenice.
(več)
<< 1 2 3 >>