Tema meseca:
Žilne bolezni
8.12.2010
Žile skrbijo, da kri kroži po našem organizmu. Bolezni, ki prizadenejo žilje, motijo normalen pretok krvi in oskrbo tkiv s kisikom in hranili.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Virusne bradavice
3.3.2010
Bradavice so pogosta, nenevarna virusna okužba kože ali sluznic, ki jo povzroča človeški papiloma virus (HPV). Obstaja več kot 100 različnih tipov virusa in le nekateri so povezani z nastankom bradavic.
(več)
Tema meseca:
Sončarica in otroci
28.5.2009
Otroci so še toliko bolj izpostavljeni nevarnosti sonca, saj so večinoma več časa na prostem kot odrasli. Zato moramo biti še posebno pozorni, da je naš otrok čim več v senci ali pa zavarovan s senčnikom.
(več)
Dermatologija:
Koža na soncu ovene
4.5.2011
Sonce je vir vsega življenja na Zemlji. Svetloba in toplota sončnih žarkov nam omogočata preživetje. Ceno za to pa plača naša koža, ki naš organizem varuje pred številnimi škodljivimi zunanjimi vplivi, tudi pred soncem.
(več)
dr. odgovarja:
Rozacea
2.4.2011
Pozdravljeni,
Stara sem 52 let in se vam oglašam zaradi težav z obrazom. Zadnji dve leti opažam rdečico obraza, vse pogosteje pa tudi izbruh majhnih mozoljčkov na licih in bradi. Koža obraza me peče.
(več)
Dermatologija:
Opazovanje znamenj
7.7.2010
Dermatoskopija je posebna metoda, ki jo dermatologi širom po svetu zadnja leta uspešno uporabljamo za pregledovanje sumljivih sprememb na koži.
(več)
Tema meseca:
Melanom
28.5.2009
Melanom je nevarna vrsta kožnega raka. Če ga odkrijemo in zdravimo zgodaj, je ozdravljiv. Največ lahko storimo sami z rednim samopregledovanjem svoje kože.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Atopijski dermatitis
30.9.2009
Atopijski dermatitis je kronično vnetje kože, ki se pojavlja v vseh starostih, vendar je najpogostejši pri otrocih.
(več)
Dermatologija:
Dan boja proti melanomu
1.6.2011
Tudi letos, že četrto leto zapored, sta Združenje slovenskih dermatovenerologov in dermokozmetična znamka La Roche-Posay sodelovala v vseevropskem projektu Euromelanoma day.
(več)
Dermatologija:
Seboroični dermatitis
2.4.2011
Seboroični dermatitis je zelo pogosta kronična vnetna dermatoza, ki jo lahko nadzorujemo z ustrezno nego kože in ustreznim zdravljenjem.
(več)
Dermatologija:
Zdravo lasišče
8.9.2010
Lasje so pomemben del naše zunanjosti. Lahko pa nam povzročajo precej preglavic in vplivajo na našo samopodobo. Obstaja veliko bolezni, ki prizadenejo lasišče in lase.
(več)
Tema meseca:
Znamenja na koži
28.5.2009
Pigmentna znamenja so sestavljena iz nakopičenih pigmentnih celic, ki jih imenujemo melanociti. Te celice so sicer enakomerno razporejene vzdolž celotne kože in tvorijo zaščitni pigment melanin.
(več)
Tema meseca:
Vpliv sonca
28.5.2009
Sonce je vir življenja in deluje na človeka precej blagodejno. Dobro vpliva na počutje in omogoča nastajanje vitamina D. Zavedati pa se moramo, da sončna svetloba ni le koristna.
(več)