V gibanju:
IronMan
6.1.2010
Kona, največji in hkrati najmanjši od Havajskih otokov, se vsakega oktobra za nekaj tednov spremeni v triatlonsko Meko, kamor romajo vsi triatlonci, ki se jim je med letom uspelo kvalificirati na svetovno prvenstvo v seriji triatlonov IronMan (3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka).
(več)
V gibanju:
Športna prehrana
2.4.2011
Čeprav je fizično skoraj nemogoče slediti vsem novostim in trendom na področju dodatkov prehrani, namenjeni športnikom ali pa tudi splošni populaciji, se zdravniki dostikrat znajdemo v zadregi, ko smo vprašani za mnenje o tem ali onem dodatku ali dieti.
(več)
V gibanju:
Nosečnice in šport
28.5.2009
S tem vprašanjem se pogosteje srečujejo kolegi ginekologi, za nasvet pa občasno vprašajo tudi nas zdravnike športne medicine. Športno aktivnost med nosečnostjo priporočamo skoraj vedno zaradi koristnih učinkov na bodočo mamo.
(več)
Ugodni učinki redne telesne aktivnosti na preprečevanje in lajšanje kroničnih bolezni so bili že neštetokrat dokazani.
(več)
V gibanju:
Preveč dobrega škodi
3.2.2010
Negativni učinki intenzivne telesne aktivnosti so precej kontroverzna tema glede na to, da je sodobni človek zaradi profesionalnih obveznosti čedalje manj telesno aktiven.
(več)
V gibanju:
Telesna aktivnost na recept?
29.1.2009
Vsi si želimo živeti dolgo in kvalitetno. Na kvaliteto in dolžino našega življenja pa med drugim vendarle vplivajo še naslednji trije medsebojno prepletajoči se dejavniki: genetska osnova, okolje, v katerem živimo ter naš življenjski stil.
(več)