Reportaža z obiska:
Zdravnik pri vas doma
2.12.2009
Ko nas presenetijo zdravstvene težave, jih želimo čim prej odpraviti, pot do zdravnika pa ni vedno hitra in preprosta. Še teže se dogovorite za obisk zdravnika na domu.
(več)
PZA - edinstvena storitev:
Ko zdravnik pride na vaš dom
4.11.2009
Ko nas presenetijo zdravstvene težave, jih želimo čim prej odpraviti, pot do zdravnika pa ni vedno hitra in preprosta. Še teže se je dogovoriti za obisk zdravnika na domu.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Radio Pacient
8.9.2010
Septembra začenjamo z oddajanjem radia Pacient. Pogovarjali smo se z glavno urednico Špelo Predan. Najdete nas na spletnem naslovu www.radiopacient.si.
(več)
Zdravo in dobro:
Prežganka
7.4.2010
Prežganka ali prežgana juha, je najlažje in najhitreje pripravljena juha. Prežganka ali prežgana juha je dobra tudi za želodec, je lahka in nam pomaga pri raznih problemih z prebavo.
(več)
Pismo uporabnika:
Spoštovani pri Prvi zdravstveni asistenci!
26.6.2009
Sem 84-letni Ljubljančan, Edvard Medved. Najprej želim pohvaliti vašo cenjeno asistenco. Imam razne zdravstvene težave (popuščanje srca in drugo) in z vami je moje življenje precej lažje.
(več)
Pismo uporabnika:
Drži! Do specialista v nekaj dneh!
7.5.2009
Odločila sem se napisati pismo, ko sem videla, da je to v reviji dr. mogoče. Pa naj vam na kratko povem svojo zgodbo.
(več)
Pismo uporabnika:
Rak na debelem črevesu odkrit
26.3.2009
Lani sem kot uporabnik Prve zdravstvene asistence prejel anketni list o preventivnem odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Moram priznati, da sem bil sprva malce presenečen.
(več)
Moja žena je Prekmurka, doma s kmetov, kar pomeni, da je zelo varčna. Zato me je kar naprej kritizirala, zakaj vsak mesec plačujem članarino za Prvo zdravstveno asistenco (PZA) s trajnikom pri NLB, češ da je to brez potrebe, ker sem zdrav, in tako le denar mečem stran.
(več)
Novičke:
Kako upočasniti proces staranja
18.12.2008
Verjetno ste že večkrat prebrali, da pravilna prehrana, gibanje in zmanjšanje stresa upočasnjujejo proces staranja. V zadnjem času se pojavljajo številni dokazi, da so omenjene trditve resnične.
(več)
Ali ste vedeli, da svetovna zdravstvena organizacija priporoča dojenje vsaj do otrokovega drugega leta starosti?
(več)
PZA - edinstvena storitev:
Hitro in brezplačno...
3.11.2010
… je bilo naše vodilo tudi na sejmu Narava-zdravje 2010. Vsi obiskovalci so imeli namreč vsak dan možnost, da opravijo posvet pri zdravniku družinske medicine, zmerijo krvni sladkor, EKG, krvni tlak, …
(več)
Pismo uporabnika:
Zahvala!
5.5.2010
Redno prebiram revijo »dr.«. V njej najdem veliko pametnih nasvetov in koristnih informacij.
(več)
PZA in Pacient:
Žabji tek in Prva zdravstvena asistenca
30.9.2009
Sredi septembra je bil na viški osnovi šoli prav poseben dogodek. Žabji tek, na katerem so se merili otroci, od najmlajših do najstarejših. Z najmlajšimi sta tekla tudi ljubljanski župan Zoran Janković in naša nekdanja atletinja Brigita Bukovec.
(več)
Pismo uporabnika:
Polomljen iz Amerike v Slovenije
28.5.2009
Konec marca sem se na smučanju v ZDA (v mestu Bozeman, v zvezni državi Montana) poškodoval in utrpel grd odprt zlom leve goleni. Skladno z navodili zdravnika sem za povratek domov v Slovenijo potreboval medicinsko spremstvo.
(več)
Tema meseca:
Vse, kar bi morali vedeti o RDČD
26.3.2009
Rak debelega črevesa in danke je bolezen, pri kateri nastane maligna preobrazba celic debelega črevesa ali danke. Ta rak je na 3. mestu po pogostnosti na svetu, na leto za njim zboli milijon ljudi.
(več)
Pismo uporabnika:
Izkušnja s Prvo zdravstveno asistenco
26.2.2009
Kot uporabnica vaših storitev sem v reviji dr. prebrala, da uporabniki pišejo o svojih dobrih izkušnjah z vami. Pa naj vsem povem tudi svojo izkušnjo.
(več)
Novičke:
Zaprtje pri otroku
29.1.2009
Ob pojavu zaprtja je prvi ukrep sprememba prehrane in vnosa količine tekočin. Priporoča se uživanje večjih količin tekočin, sadja in zelenjave ter živil, zlasti žitaric, z balastnimi snovmi.
(več)
V času nosečnosti prejmejo ženske številne nasvete, kakšna naj bo njihova prehrana, kako naj zmanjšajo stres, jemljejo vitamine, se redno gibljejo, da se bodo bolje počutile in imele zdrave dojenčke.
(več)
Gospo Marijo smo poklicali po telefonu. Poznamo jo, ker je naša zadovoljna uporabnica, in vemo, kaj je prestala pred letom dni. Opisala nam je svojo izkušnjo s Prvo zdravstveno asistenco.
(več)