Zdravniki svetujejo:
Kaj je rak
7.4.2010
Rak je bolezen, za katero sta značilni nenadzorovana rast in delitev celic. V telesu je zelo veliko različnih celic, ki tvorijo tkiva in organe. Sestavljene so iz jedra in drugih struktur, ki omogočajo njihovo delovanje in posledično strukturo in delovanje organizma.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Pandemska gripa
4.11.2009
Kaj je pandemska gripa? Kaj lahko naredite sami? Kdaj je zdravniški pregled nujen in neobhoden? Če vas skrbi… kako najenostavneje in najvarneje do zdravniškega pregleda?
(več)
V gibanju:
Žulji in odrgnine
2.6.2010
Sezona teka, pohodništva in drugih dejavnosti na svežem zraku se je začela. Med hojo ali tekom nas lahko ožulijo čevlji, ob padcih ali drugih manjših nerodnostih lahko nastane povrhnja poškodba kože ali odrgnina.
(več)
dr. odgovarja:
Kateter
1.6.2011
Pozdravljeni,
star sem 78 let, že nekaj let imam težave s prostato. Pred enim tednom pa se mi je zgodilo, da nisem mogel odvajati vode, imel sem bolečine, voda pa ni pritekla.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Imunski sistem
2.12.2009
Vsak dan in nenehno se srečujemo z bakterijami, virusi, glivami, zajedavci pa tudi strupi, ki jih ti izločajo. Vdihavamo jih, zaužijemo jih s hrano in pijačo, v stik pa prihajamo tudi po telesnem stiku in ob poškodbah.
(več)