Zdravniki svetujejo:
Potovalna slabost
1.6.2011
S poletnimi dnevi prihaja čas dopustov, izletov in potovanj. Tisto, česar si nihče ne želi na poti, sta slabost in bruhanje, posledično pa tudi slaba volja. Gre za zelo pogosto težavo, ki ji pogosteje podležejo otroci.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Osteoporoza
5.1.2011
Osteoporoza je sistemska bolezen kosti z značilno spremenjeno kakovostjo kostnine in zmanjšano kostno maso, zaradi česar je zvečana pojavnost zlomov že pri minimalnih obremenitvah.
(več)
V gibanju:
Pravilna vadba
3.11.2010
Pomanjkanje telesne aktivnosti je neodvisni dejavnik tveganja za kronične bolezni. Telesna neaktivnost je vzrok za 1,9 milijonov smrti letno po svetu.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Klopi
8.9.2010
Klopi živijo v gozdni podrasti, grmovju in travi vse do 600 metrov nadmorske višine. Zgornja meja nadmorske višine, kjer jih še lahko najdemo, je 1.600 metrov. Prezimijo v listju in deblih.
(več)
V gibanju:
Ogrejmo se za sneg
8.12.2010
Zima in smučarska sezona je pred vrati. Za tiste, ki se vadbe še niste lotili, še vedno ni prepozno. Za užitek in varnost na snegu in ledu je potrebna dobra telesna pripravljenost, saj se boste le tako izognili morebitnim poškodbam.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Gobe
8.9.2010
Pri nas poznamo okoli 2.900 vrst gob, od katerih je strupenih okrog 200, smrtno strupenih pa 30. Nekatere med njimi so pogojno užitne. To pomeni, da jih moramo pred uporabo pripraviti na poseben način.
(več)