Veliki intervju:
prof. dr. Saša Markovič, dr. med.
29.1.2009
Saša Markovič je profesorica, doktorica, vrhunska strokovnjakinja na področju gastroenterologije, poleg tega pa ugledna profesorica, ki jo vabijo na številna predavanja po svetu.
(več)
Tema meseca:
Hemeroidi
29.1.2009
Hemeroidi so zdravstvene težave v predelu zadnjika. O njih se še vedno pretiho ali premalo govori.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Slabokrvnost – anemija
29.1.2009
Znanec me je pred kratkim kar na cesti vprašal, ali tudi jaz menim, da slabo izgleda in da je bled, ker so mu tako povedali domači in nekateri znanci.
(več)
Dnevnik reševalca:
Drama: z bolnikom iz Seattla v Beograd
29.1.2009
Pretežni del dejavnosti podjetja Pacient predstavlja reševalna služba. Poleg drugega tudi medicinski transport v Sloveniji in v tujini.
(več)
Novičke:
Zaprtje pri otroku
29.1.2009
Ob pojavu zaprtja je prvi ukrep sprememba prehrane in vnosa količine tekočin. Priporoča se uživanje večjih količin tekočin, sadja in zelenjave ter živil, zlasti žitaric, z balastnimi snovmi.
(več)
V gibanju:
Telesna aktivnost na recept?
29.1.2009
Vsi si želimo živeti dolgo in kvalitetno. Na kvaliteto in dolžino našega življenja pa med drugim vendarle vplivajo še naslednji trije medsebojno prepletajoči se dejavniki: genetska osnova, okolje, v katerem živimo ter naš življenjski stil.
(več)
Kolumne:
Prepustimo se ugodju
29.1.2009
Tale hladen zimski čas pa ni od muh. Kljub obilici snega, mraza, dolgih noči in pomanjkanja sončnih žarkov, nam lahko ponudi tudi kaj več od zimskega spanca in od nenehnega spopadanja s skrbmi.
(več)
Moja žena je Prekmurka, doma s kmetov, kar pomeni, da je zelo varčna. Zato me je kar naprej kritizirala, zakaj vsak mesec plačujem članarino za Prvo zdravstveno asistenco (PZA) s trajnikom pri NLB, češ da je to brez potrebe, ker sem zdrav, in tako le denar mečem stran.
(več)