Veliki intervju:
asist. Valentin Sojar, dr.med.
26.2.2009
Valentin Sojar je že več kot 15 let član kolektiva Kliničnega oddelka za abdominalno kirurgijo. V zadnjem času je tudi koordinator transplantacijske dejavnosti za celoten Univerzitetni klinični center.
(več)
Tema meseca:
Stanje duha: Tesnoba in Panika
26.2.2009
Pred več kot sto leti so danski popotniki na Grenlandiji poročali o nenavadnem sindromu nekaterih eskimskih lovcev.
(več)
Tema meseca:
Panika
26.2.2009
Eskimske lovce, ki so na popolnoma mirni gladini morja ure in ure čakali v brezvetrju, je po opisu danskih popotnikov nepričakovano pretresel nenaden strah v kajaku; danes bi rekli, da so doživeli panični napad.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Zgaga in GERB
26.2.2009
Gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB) nastane zaradi vračanja želodčne vsebine v požiralnik. Kisla želodčna vsebina draži sluznico požiralnika in lahko povzroči vnetje. Redko nastanejo celo razjede na sluznici požiralnika.
(več)
Pismo uporabnika:
Izkušnja s Prvo zdravstveno asistenco
26.2.2009
Kot uporabnica vaših storitev sem v reviji dr. prebrala, da uporabniki pišejo o svojih dobrih izkušnjah z vami. Pa naj vsem povem tudi svojo izkušnjo.
(več)
Tema meseca:
Tesnoba ali agorafobija
26.2.2009
Že leta 1871 je Westphal opisoval klinične primere, v katerih ljudje brez spremstva niso zmogli prečkati določenih prostorov.To težavo je poimenoval agorafobija (»agora« v grščini pomeni trg).
(več)
Naš gost:
Andrej Karoli
26.2.2009
Andrej Karoli je nedvomno eden najvidnejših slovenskih radijcev. Njegovim hudomušnim, inteligentnim in humornim dovtipom smo se vsi že nasmejali.
(več)
Dnevnik reševalca:
Avsenikova Na Golici prevela Imperio
26.2.2009
Četrto zaporedno tekmovanje reševalcev (brez zdravnika), ki vsako leto poteka v idiličnem italijanskem obmorskem mestecu Imperia (v bližini San Rema), je pred kratkim preplavila pesem Na Golici.
(več)
Novičke:
Hripavost
26.2.2009
Zvok glasu je odvisen od velikost in od oblikovanosti grla in predvsem od napetosti glasilk.
(več)