Veliki intervju:
prof. dr. Tadej Battelino, dr. med.
4.11.2009
V Sloveniji je okrog 500 otrok in mladostnikov, ki imajo sladkorno bolezen. Vsako leto jih na novo zboli od 45 do 50. Skrb vzbujajoče je predvsem, da se zaradi debelosti sladkorna bolezen tip 2 čedalje pogosteje pojavlja tudi pri otrocih.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Pandemska gripa
4.11.2009
Kaj je pandemska gripa? Kaj lahko naredite sami? Kdaj je zdravniški pregled nujen in neobhoden? Če vas skrbi… kako najenostavneje in najvarneje do zdravniškega pregleda?
(več)
PZA - edinstvena storitev:
Ko zdravnik pride na vaš dom
4.11.2009
Ko nas presenetijo zdravstvene težave, jih želimo čim prej odpraviti, pot do zdravnika pa ni vedno hitra in preprosta. Še teže se je dogovoriti za obisk zdravnika na domu.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Neplodnost
4.11.2009
Neplodnost se povečuje, saj zaradi življenjskega sloga odlagamo nosečnost v čedalje poznejše obdobje. O njej govorimo, ko pri paru po letu dni rednih spolnih odnosov ženska ne zanosi.
(več)
Tema meseca:
Hiperbarični kisik
4.11.2009
Terapija s hiperbaričnim kisikom pomeni zdravljenje različnih bolezni s čistim kisikom pod zvišanim atmosferskim tlakom, ki se ustvari v komorah, narejenih posebej za to.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Ultrazvok trebuha
4.11.2009
Je popolnoma neboleča, neinvazivna, razmeroma hitra preiskava, zelo vsestransko uporabna in koristna pri diagnostiki bolezni organov in sprememb drugih struktur v trebušni votlini.
(več)
Dnevnik reševalca:
Duh iz Tiraspola
4.11.2009
»Opravičujem se, ker ne govorim slovensko. Oglašam se vam zaradi pomoči pri prevozu gospoda Francesca B., sicer stanujočega v bližini italijanskega mesta Viareggio.
(več)
Tema meseca:
Transplantacija
4.11.2009
Transplantacija organa je verjetno najradikalnejši način zdravljenja in je uveljavljena metoda zdravljenja končne odpovedi organov.
(več)
Kardiologija:
Arterijska hipertenzija
4.11.2009
Pri zdravljenju arterijske hipertenzije, ki je eden glavnih in najnevarnejših dejavnikov ogroženosti za srčno-žilne zaplete, smo kljub znanju in dobrim zdravilom premalo uspešni. Pozabljamo, da previsok krvni tlak neusmiljeno ubija.
(več)
Zdravo in dobro:
Pečen ostriž s provansalskimi zelišči
4.11.2009
Recept je preprost za pripravo in primeren tudi za tiste, ki nad kuhanjem niso posebno navdušeni.
(več)
Naš gost:
Špela Pretnar
4.11.2009
Špela Pretnar, nekdanja vrhunska smučarka in urednica Kluba Polet, nam je zaupala, da bi se morali zaradi današnjega načina življenja še bolj gibati, saj je to pogoj za dobro počutje in zdravje.
(več)
Psihiatrija:
Od tesnobe do panike
4.11.2009
Tesnoba s številnimi in različnimi znaki lahko prizadene vsakogar in se v najbolj izraženi obliki pojavi kot panični napad. Razbijanje srca, občutki dušenja, potenje, tresenje, vrtoglavica, glavoboli, mravljinčenje.
(več)