Veliki intervju:
prof. dr. Blaž Rozman, dr. med.
7.7.2010
Različne revmatične težave še ne pomenijo, da ima bolnik revmatično bolezen. Tudi neugodne temperaturne in vremenske razmere niso povzročitelji revmatičnih bolezni, pravi priznani strokovnjak, prof. dr. Blaž Rozman, dr. med. spec. internist.
(več)
Tema meseca:
Poletne poškodbe
7.7.2010
S čim se travmatologi ukvarjamo poleti ali zakaj travmatologi ne maramo poletja? Poletje je z dolgimi dnevi in toplim soncem za večino ljudi najprijetnejši letni čas.
(več)
Naš gost:
Boštjan Romih
7.7.2010
Zaupal nam je, da ne posveča veliko pozornosti svojemu zdravju, kot tudi ne negovanju glasu, saj pretirana skrb lahko celo škodi. Zelo rad se poda z družino v naravo in je zagovornik »zrakoterapije«.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Pazljivo pod gladino
7.7.2010
55-letni direktor z nekoliko preveliko telesno težo in nekajletnimi potapljaškimi izkušnjami se s svojim prijateljem na sončen poletni dan potaplja ob razbitini ladje iz druge svetovne vojne, ki leži na globini 52 metrov.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Dehidracija
7.7.2010
Voda sestavlja večino človeškega telesa, zato je zelo pomembno, da se ohranja v pravem ravnotežju. Človek jo izloča skozi črevo, ledvica kot urin, kožo pri potenju in skozi pljuča pri vlaženju zraka, ki ga diha.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Živalski piki
7.7.2010
Ponovno prihajajo topli dnevi, ki nas vabijo v naravo, v tišino gozda, prijetno osvežitev morja. Da bodo vaši poletni izleti v naravo čim bolj brezskrbni, smo za vas pripravili hitri pregled najpogostejših nepridipravov, ki vam v poletnih mesecih lahko prekrižajo pot.
(več)
Novičke:
Sončni skuterji
7.7.2010
Če se kdaj človek dobro počuti , potem je to tedaj, ko nekomu pomaga. Nekomu, ki resnično potrebuje pomoč.
(več)
Novičke:
Druženje za zdravje
7.7.2010
Prva zdravstvena asistenca je 19. junija 2010 organizirala že tretje Druženje za zdravje, tokrat v sodelovanju s Termami Šmarješke Toplice.
(več)
dr. odgovarja:
Išijas
7.7.2010
Vaše vprašanje:
Star sem 43 let in imam težavo, ki me muči že več kot mesec dni. Boli me križ, še bolj pa desna noga, in sicer od križa po zadnjici navzdol do stopala.
(več)
ORL:
Šumenje v ušesih
7.7.2010
Šumenje v ušesih (Tinnitus) je nenormalen zvok, ki ga slišimo v ušesih ali glavi in nastane brez zunanje zvočne stimulacije.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Potovalna lekarna
7.7.2010
Poletni čas budi v ljudeh željo po gibanju in raziskovanju. Prav je tako. Pa vendar ugotavljamo, da postaja vedno bolj pomembna tudi priprava na potovanje.
(več)
Dermatologija:
Opazovanje znamenj
7.7.2010
Dermatoskopija je posebna metoda, ki jo dermatologi širom po svetu zadnja leta uspešno uporabljamo za pregledovanje sumljivih sprememb na koži.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Noge poleti
7.7.2010
Težave z nogami niso redek pojav. Lahko so posledica različnih vzrokov in bolezenskih stanj. Nekaj je takih, ki se dodatno poslabšajo v vročem okolju. V prispevku bomo opisali tri taka stanja in pogledali, kaj lahko naredimo, da se težavam izognemo.
(več)
Zobozdravstvo:
Izločanje sline
7.7.2010
Suha usta so neprijetna posledica zmanjšanega izločanja žlez slinavk. Vzrokov je več, zato se bomo tokrat dotaknili nekaterih najpogostejših.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Zaščita oči
7.7.2010
Sončna svetloba omogoča življenje na našem planetu, vsebuje pa tudi nevidne žarke, ki so škodljivi za zdravje. Nevarnost sončnih žarkov prihaja v obliki ultravijoličnega (UV) sevanja.
(več)
Zdravo in dobro:
Poletna rižota
7.7.2010
Vsi, ki ne morejo brez mesa, bodo navdušeni, če hkrati s čebulico bučki primešamo še nekaj na drobne kose narezanega hitro popečenega piščanca ali purana.
(več)