Veliki intervju:
Damijan Perne, dr. med.
26.3.2009
Kariera Damijana Perneta, specialista psihiatra, se je pred nekaj leti, ko je dosegel najbolj presenetljivo zmago na lokalnih volitvah v zgodovini naše države, obrnila na glavo.
(več)
Tema meseca:
Rak debelega črevesa in danke
26.3.2009
Rak debelega črevesa in danke je ozdravljiva bolezen, če je odkrita dovolj zgodaj. Pri mnogih jo ugotovimo prepozno.
(več)
Tema meseca:
Vse, kar bi morali vedeti o RDČD
26.3.2009
Rak debelega črevesa in danke je bolezen, pri kateri nastane maligna preobrazba celic debelega črevesa ali danke. Ta rak je na 3. mestu po pogostnosti na svetu, na leto za njim zboli milijon ljudi.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Lumboishialgija
26.3.2009
Vprašanje: "Star sem 43 let in imam že več kot mesec dni težave. Boli me križ, še bolj pa desna noga, in sicer od križa mimo zadnjice navzdol do stopala.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Menopavza
26.3.2009
V ginekološki ambulanti me je obiskala 50-letna gospa, ki je tožila o več težavah. Mučila jo je nespečnost, opažala je izrazito čustveno napetost in labilnost, znojenje in občasne vročinske valove.
(več)
Dnevnik reševalca:
Jaz, reševalec
26.3.2009
Sem Kristjan in sem voznik reševalec. Zdravstveni tehnik. Naše delo je zahtevno in naporno, pa vendar ga imam rad.
(več)
S tem prispevkom vam želimo opisati in približati potek preiskave, s tem pa doseči, da se boste morda laže odločili zanjo tudi v preventivnem pomenu, ali pa sploh in brez odlašanja, če je ta že medicinsko indicirana.
(več)
Naš gost:
Lojze Peterle
26.3.2009
»Glede na to, da lahko v Evropi že vsak tretji državljan pričakuje, da bo dobil raka, ta bolezen ni le osebni problem, ampak čedalje bolj družbeno in politično vprašanje.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Žolčniki za veliko noč
26.3.2009
Vsako leto se okrog velike noči pri zdravnikih precej poveča število obiskov zaradi napadov žolčnih kamnov, težav z želodcem in prebavo na splošno ter nepojasnjenih bolečin v trebuhu. Nekoliko več je tudi akutnih pankreatitisov (vnetij trebušne slinavke).
(več)
Zdravniki svetujejo:
Težko dihanje ali dispneja
26.3.2009
Težko dihanje ali dispneja (dyspnoos) je izraz za občutek pomanjkanja zraka. Dispnejo imenujemo tudi težka sapa ali naduha.
(več)
Pismo uporabnika:
Rak na debelem črevesu odkrit
26.3.2009
Lani sem kot uporabnik Prve zdravstvene asistence prejel anketni list o preventivnem odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Moram priznati, da sem bil sprva malce presenečen.
(več)