Veliki intervju:
Bartenjev
3.11.2010
Sekcija za otroško in preventivno zobozdravstvo ter Katedra za otroško in preventivno zobozdravstvo Medicinske fakultete v Ljubljani sta v septembru organizirala mednarodne pedontološke dneve.
(več)
Pediatrija:
Izpuščajne bolezni
3.11.2010
Pričujoči članek je namenjen razlagi in opisu nekaterih nalezljivih izpuščajnih bolezni. Poleg tu omenjenih boleznih, je izpuščaj lahko prisoten tudi pri drugih virusnih obolenjih ali pri hudo potekajočih bakterijskih okužbah, pri katerih pa je nujno potrebna zdravniška oskrba, zdravljenje z antibiotiki in včasih tudi zdravljenje v bolnišnici.
(več)
Naš gost:
Anja Križnik Tomažin
3.11.2010
»Preživimo ga zdravo,« pravi Anja Križnik Tomažin, ki smo jo, zagovornico zdravega načina življenja, srečali na sejmu Narava-zdravje. Odkrila nam je skrivnosti svojega dobrega počutja, popolne postave in pozitivne energije.
(več)
Probiotiki:
Driska
3.11.2010
Drage bralke, spoštovani bralci. Jesen je tu. Čas, ko se gozdovi obarvajo v ognjene tone in zadiši po kostanju. Tako optimisti.
(več)
Zobozdravstvo:
Želite implantat?
3.11.2010
V današnjem času je puljenje zoba (ekstrakcija) samo še nujen ukrep, saj je s pomočjo zgodnje preventive in profilakse vpliv kariesa na zobno snov in obzobna tkiva minimaliziran.
(več)
V gibanju:
Pravilna vadba
3.11.2010
Pomanjkanje telesne aktivnosti je neodvisni dejavnik tveganja za kronične bolezni. Telesna neaktivnost je vzrok za 1,9 milijonov smrti letno po svetu.
(več)
PZA - edinstvena storitev:
Hitro in brezplačno...
3.11.2010
… je bilo naše vodilo tudi na sejmu Narava-zdravje 2010. Vsi obiskovalci so imeli namreč vsak dan možnost, da opravijo posvet pri zdravniku družinske medicine, zmerijo krvni sladkor, EKG, krvni tlak, …
(več)
Psihiatrija:
Tesnoba
3.11.2010
Tesnoba s številnimi in različnimi znaki lahko prizadene vsakogar in se v najbolj izraženi obliki izrazi kot panični napad.
(več)
dr. odgovarja:
Ščitnica
3.11.2010
Vaše vprašanje:
Spoštovani! Stara sem 62 let. Že nekaj let imam težave s ščitnico, zaradi česar jemljem tablete Euthyrox.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Prihaja gripa
3.11.2010
Za razliko od navadnega prehlada je gripa virusna bolezen, ki oslabi človeški organizem. Posledice gripe so velikokrat hude ali celo usodne. Gripa se pojavlja vsako leto in poteka v nenadnih epidemijah (na severni polobli v zimskih mesecih).
(več)
ORL:
Vnetje žrela
3.11.2010
Žrelo ali farinks je cevasti organ, ki leži v sredini vratu in je naslonjen na hrbtenico. Njegova stena je sestavljena iz vezivne ovojnice, mišic, podsluznice in sluznice.
(več)
Dermatologija:
Tumorji kože
3.11.2010
Na koži se že od zgodnjega otroštva pojavljajo številni tumorji. Večina je benignih, vendar so bolniki zaradi njih pogosto zaskrbljeni.
(več)
Novičke:
Vloga vitamina D pri raku dojk
3.11.2010
Raziskovalci so na nedavnem simpoziju o raku dojk v San Franciscu razkrili zadnje ugotovitve.
(več)
Zdravniki svetujejo:
Ogljikov monoksid
3.11.2010
S prihodom jeseni in zime bomo začeli kuriti in žal bo tudi to zimo veliko Slovencev presenetil ogljikov monoksid. Na žalost v Sloveniji kljub opozorilom vsako leto zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umre več deset ljudi.
(več)
Za sladkorno bolezen ocenjujejo, da jo ima kar od 170–200 milijonov ljudi. Pri približno 15 % gre za tip 1, kjer je za zdravljenje nujno potreben inzulin.
(več)
Zdravo in dobro:
Martinova pojedina
3.11.2010
Tradicionalna kuhinja običajno ni zelo zdrava (ker ni povsem po sodobnih prehranskih načelih), ampak za praznike je treba storiti tudi kakšen prehranski prekršek, drugače niso prazniki.
(več)