Naš gost:
Martin Čokl
1.6.2011
Marsikdo si starost predstavlja kot pozibavanje na gugalniku in igranje z vnuki. A Martin Čokl je, kljub častitljivi starosti, še vedno zelo aktiven. Bere brez pomoči očal, posebej pa me je presenetil, ko je odgovore na spodnja vprašanja napisal sam, na list papirja, kakor je bil navajen v mladosti.
(več)
Naš gost:
Mitja Valenčič
2.4.2011
»Lahko rečem, da mi je šport ogromno lepega dal in nikakor ne gledam na to tako, da sem se moral čemurkoli odpovedati oziroma bil za kaj prikrajšan.
(več)
Naš gost:
Mojmir Sepe – Mojzes
2.2.2011
Ko sem ga obiskal na njegovem domu v Ljubljani, moram priznati, da sem pred tem kar nekaj časa taval v okolici, preden sem povprašal za nasvet. Najprej natančna navodila, nato mi je maestro prišel naproti.
(več)
Naš gost:
Miki Muster
8.12.2010
Miki Muster je že od malih nog vedel, da bo risal. Uvedel je slovenski strip in risani film. V življenju so mu metali polena pod noge, ker je vedno delal tisto, kar je bilo prepovedano.
(več)
Naš gost:
Sašo Hribar
6.10.2010
Satirik, humorist, novinar, radijski in televizijski voditelj, ki nas z imaginarnimi liki spravlja v smeh in nam v svojih oddajah razkriva tudi tisto, o čemer si ljudje ne upajo govoriti naglas.
(več)
Naš gost:
Petra Majdič
2.6.2010
Je najuspešnejša slovenska tekačica na smučeh z več kot 20 svetovnih zmag in olimpijskim odličjem. S tekom se je začela ukvarjati pri 11 letih.
(več)
Naš gost:
Miro Cerar
3.2.2010
Je svetovno znani športni prvak, ki je v letih 1958–1970 Sloveniji pridobil največ kolajn na velikih tekmovanjih. Svojo izjemno bogato športno kariero je končal z naslovom svetovnega prvaka.
(več)
Naš gost:
Miran Trontelj
2.12.2009
Rast prebivalstva, povečana poraba energije in industrijski razvoj so v zadnjih desetletjih povzročili povečanje izpušnih plinov in delcev, ki dokazano vplivajo na zdravje ljudi.
(več)
Naš gost:
Alenka Mirt Iskra
4.5.2011
»Zgodbe bolnikov me spremljajo že vrsto let. Na obrazih iščem nasmeh in žareče oči. Po tem takoj vem, pri čem sem,« nam je o ljudeh povedala novinarka in urednica oddaje Vizita in POPovih zdravnikov Alenka Mirt Iskra.
(več)
Naš gost:
Katarina Venturini
5.5.2010
Že ko je bila majhna, je sanjala, da bo učiteljica. Zdaj ima Plesno zvezdo, šolo, v kateri podaja svoje plesno znanje predvsem plesnim začetnikom.
(več)
Naš gost:
Borut Veselko
30.9.2009
Je direktor Prešernovega gledališča v Kranju. Ker želja po igranju proti koncu študija medicine ni zamrla, se je odločil iti na sprejemne izpite na AGRFT.
(več)
Naš gost:
Andrej Stare
7.5.2009
S prihodom pomladi narava oživi, rastline se prebudijo iz zimskega sna, živali se iz svojih zimskih zavetišč prikradejo na prosto. Pomlad pa je tudi čas, ko se razbohotijo alergije, pri ljudeh, ki so preobčutljivi (alergični) na določene zunanje vplive.
(več)
Naš gost:
Andrej Karoli
26.2.2009
Andrej Karoli je nedvomno eden najvidnejših slovenskih radijcev. Njegovim hudomušnim, inteligentnim in humornim dovtipom smo se vsi že nasmejali.
(več)
Naš gost:
Miran Ališič
2.3.2011
Miran Ališič je eden najbolj znanih slovenskih športnih komentatorjev. Tudi zaradi svojega značilnega glasu. V otroških letih je zaradi vozličkov na glasilkah skoraj onemel in po operaciji mu je zdravnik zapovedal, da jih mora čim manj naprezati.
(več)
Naš gost:
Jure Košir
5.1.2011
Jure Košir se je rodil en zavoj od smučišča, zato ni čudno, da je že pri osemnajstih postal mladinski svetovni prvak v superveleslalomu. Osvojil je tri zmage v samem svetovnem vrhu.
(več)
Naš gost:
Anja Križnik Tomažin
3.11.2010
»Preživimo ga zdravo,« pravi Anja Križnik Tomažin, ki smo jo, zagovornico zdravega načina življenja, srečali na sejmu Narava-zdravje. Odkrila nam je skrivnosti svojega dobrega počutja, popolne postave in pozitivne energije.
(več)
Naš gost:
Boštjan Romih
7.7.2010
Zaupal nam je, da ne posveča veliko pozornosti svojemu zdravju, kot tudi ne negovanju glasu, saj pretirana skrb lahko celo škodi. Zelo rad se poda z družino v naravo in je zagovornik »zrakoterapije«.
(več)
Naš gost:
Janez Hočevar Rifle
7.4.2010
Najbolj se nam je vtisnil v spomin zaradi TV-akcije Podarim dobim. Meni, da je dobrovoljen, vztrajen in lenoben človek. Po duši je strasten motorist in jadralec, zelo pa je ponosen na svoje štiri sinove. (več)
Naš gost:
Slavko Avsenik
6.1.2010
Je utemeljitelj narodno-zabavne glasbe v Sloveniji in ustanovitelj svetovno znanega ansambla bratov Avsenik. Po uspešnih 30 letih igranja na harmoniko se je moral zaradi težav s hrbtenico posloviti od odrskih nastopov.
(več)
Vem, obstajajo znanstvene teorije o tem, kako in zakaj se prenašajo virusi, ki se v človeškem telesu razvijejo v gripo ali prehlad - te teorije poznam in jim verjamem.
(več)
Naš gost:
Zoran Janković
8.9.2010
Ljubljanski župan Zoran Janković skrbi tako za svoje zdravje, kot za zdravje svojih občanov. Ljubljana je od leta 1989 vključena v program »zdravo mesto«.
(več)
Naš gost:
Špela Pretnar
4.11.2009
Špela Pretnar, nekdanja vrhunska smučarka in urednica Kluba Polet, nam je zaupala, da bi se morali zaradi današnjega načina življenja še bolj gibati, saj je to pogoj za dobro počutje in zdravje.
(več)
Naš gost:
Štefka Kučan
26.6.2009
Štefka Kučan je znana predvsem kot naša prva dama. Pravi, da se je že pred veliko leti rodila na Koroškem in preživela mladost med Slovenj Gradcem in Šmartnim.
(več)
Naš gost:
Lojze Peterle
26.3.2009
»Glede na to, da lahko v Evropi že vsak tretji državljan pričakuje, da bo dobil raka, ta bolezen ni le osebni problem, ampak čedalje bolj družbeno in politično vprašanje.
(več)