Dnevnik reševalca:
Črna sobota na Dolenjki
8.12.2010
Prometnih nesreč je v današnjem času žal preveč. Nekatere se končajo le z zvito pločevino, druge z lažjimi poškodbami udeležencev, nekatere pa se žal končajo s hujšimi poškodbami ali celo s smrtjo.
(več)
Dnevnik reševalca:
Rogla 2010
6.10.2010
»Rdeči alarm! Slovenijo bo zajelo močno deževje, porasli bodo hudourniki, grozijo tudi zemeljski plazovi.«
(več)
Dnevnik reševalca:
Množična nesreča
2.12.2009
Oktobra je Reševalna postaja nujne medicinske pomoči (NMP) Šmarje pri Jelšah v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom (PGD) Steklarna Rogaška, priredila vajo »realnega videza«.
(več)
Dnevnik reševalca:
Reševanje deklice R.
30.9.2009
»Zahtevam, da takoj odidete po mojo hčer v bolnišnico na Reko, drugače vas bom dal v cajtnge, na televizijo, povsod vas bom prijavil«, se je drl v telefon oče deklice R.
(več)
Dnevnik reševalca:
Kako pa delajo to v Ameriki?
26.6.2009
Še v prejšnjem stoletju, leta 1998, se je začela izmenjava tehnikov reševalcev med Arizono (ZDA) in Slovenijo.
(več)
Dnevnik reševalca:
Moje vozilo za reševanje
7.5.2009
Sem Anže Jorgačevski in sem zdravstveni tehnik. Delam na urgentni službi. Poleg drugih reševalnih prevozov zagotavlja naša reševalna služba zdravstveno dežurstvo v urgentni ambulanti v ZD Ivančna Gorica in ZD Grosuplje.
(več)
Dnevnik reševalca:
Avsenikova Na Golici prevela Imperio
26.2.2009
Četrto zaporedno tekmovanje reševalcev (brez zdravnika), ki vsako leto poteka v idiličnem italijanskem obmorskem mestecu Imperia (v bližini San Rema), je pred kratkim preplavila pesem Na Golici.
(več)
Dnevnik reševalca:
Test trka avtomobila
3.3.2010
V nočno službo sem tistega zadnjega oktobrskega večera prišel prav dobre volje. Rad delam ponoči, še posebno odkar sem v službi dobil novega MB-sprinterja-ambulance. Avto je res fantastičen.
(več)
Dnevnik reševalca:
Duh iz Tiraspola
4.11.2009
»Opravičujem se, ker ne govorim slovensko. Oglašam se vam zaradi pomoči pri prevozu gospoda Francesca B., sicer stanujočega v bližini italijanskega mesta Viareggio.
(več)
Dnevnik reševalca:
Moj prvi porod, ki sploh ni bil moj
27.8.2009
V srednji šoli sem razmišljal, da bi postal reševalec, a sem se odločil, da ne bom. Razlog je bilo pripovedovanje oziroma veliko pretiravanje, kot sem ugotovil pozneje, prijatelja reševalca o porodih v reševalnih avtomobilih, ko bodoče matere oziroma njihove družine preseneti nenadna otrokova želja po takojšnjem rojstvu.
(več)
Dnevnik reševalca:
Reševalci v vrtcu
28.5.2009
Delo reševalca oziroma v mojem primeru reševalke je zanimivo in različno. Vendar so trenutki, ki jih imam najraje in v njih res še toliko bolj s ponosom nosim reševalno uniformo.
(več)
Dnevnik reševalca:
Jaz, reševalec
26.3.2009
Sem Kristjan in sem voznik reševalec. Zdravstveni tehnik. Naše delo je zahtevno in naporno, pa vendar ga imam rad.
(več)
Dnevnik reševalca:
Drama: z bolnikom iz Seattla v Beograd
29.1.2009
Pretežni del dejavnosti podjetja Pacient predstavlja reševalna služba. Poleg drugega tudi medicinski transport v Sloveniji in v tujini.
(več)